lauantai 9. marraskuuta 2013

Autonvuokrauksesta

Meillä olisi suunnitteilla viikonlopun kestävä roadtrip. Meillä on vaan ongelma: auto. Autonvuokraaminen Jenkeissä alle 25-vuotiaana on tehty aika vaikeaksi. Tai ei oikeastaan edes vaikeaksi, vaan todella kalliiksi. Normaalioloissa autonvuokraus maksaisi ajalle pe-ma noin 70-80$. Koska ollaan Eeliksen kanssa molemmat alle 25, maksaisi meille autonvuokrais noin 180$. Jenkeissä "alaikäinen" joutuu maksamaan lisämaksun jokaista vuokraamaansa päivää kohti. Summa vaihtelee yrityksestä riippuen, mutta se on noin 20-27$ /päivä. Haloo idiootit, mulla on ollut ajokortti neljä vuotta, enköhän mä osaa ajaa. Eli ei olla vielä päätetty, aiotaanko vuokrata autoa vai ei. Mind says yes, koska olishan se kivaa päästä vähän explooraamaan itsekseen, ja päästä milloin haluaa minne haluaa. Mutta kyllä toi hinta vähän tökkii..


Jos me siis auto vuokrattaisiin ja roadtripille lähdettäisiin, olisi meidän reitti suurinpiirtein ylläolevan kaltainen. Aikaa pe-su. Perjantaina lähdettäisiin kohdasta A eli täältä kotoa, ja ajettaisiin suoraan Floridan läpi Lake Worthiin eli kohteeseen B, mun toisten sukulaisten luo. Reilu 200km ja vajaa kolme tuntia. Siellä suunniteltiin yöpyvämme mun sukulaisten luona. Lauantaina me lähdettäisiin jossain vaiheessa päivällä ajamaan kohti kohtaa C, eli Sunrise Florida. Sieltä löytyy yksi Floridan suurimmista outlet-keskittymistä, Sawgrass Mills. Noin 80km ja vajaa tunti. Illalla shoppailtaisiin ja otettaisiin huone jostain halvasta motellista. Sunnuntaina olisi vielä aamulla aikaa shoppailla, jos joku jäisi kaihertamaan mieltä. Sunnuntaina suunnaksi kohta D, eli Everglades City. Noin 140km ja noin puolitoista tuntia. Everglades Cityssa me mentäisiin tutkimaan Evergladesin rämealueita, kierrettäisiin ehkä airboatilla joku kierros alligaattorien seassa ja ihmeteltäisiin Floridan luontoa. Kiinnostaa hurjasti nähdä alligaattoreita, ja pitää sylissä alligaattorin pentua. Poikasta. Vauvaa. Sieltä me sitten ajeltaisiin takaisin kotiin kun oltaisiin saatu tarpeeksi alligaattoreista. noin 150km ja reilu puolisentoista tuntia.

Nii ja tosiaan! Alle kaksvitosena ei myöskään saa vuokrattua mitään luxusautoja. Ja tosiaan, luottokortti vuokraajan nimellä vaaditaan. Aina. Ei poikkeuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti