torstai 12. syyskuuta 2013

Success!

Uujeah! Hommat etenee, nimittäin eilen me erinäisten kommervenkkien jälkeen saatiin vihdoin ostettua lennot! Matkaan lähdetään siis keskiviikkona 9.10 aamuvarhaisella Helsinki-Vantaalta, ja Pariisin ja Dallasin kautta lennetään Fort Myersiin, Floridaan. Fort Myersin kenttä on paras vaihtoehto, koska siitä on sitten lyhin matka itse tukikohtaan. Toisina vaihtoehtoina oli myös Tampa ja Miami, mutta niille kentille olisi ollut sitten useampi tunti autolla. Pariisi vaihtokenttänä vähän jännittää koska a) se on ykkösenä tilastoissa mitä tulee matkatavaroiden hukkaamiseen ja b) onhan se ihan helvetin iso. Vaihtoaikaakaan ei ole kuin 1h 50min, mutta sen pitäisi riittää kun kyseessä on kuitenkin Euroopan sisäinen lento. Dallasissa saadaan vasta hikoilla passijonoissa kun siellä tapahtuu virallinen maahantulo. Ja siellähän onkin sitten tarkkoja tätejä ja setiä tivaamassa meiltä että minne ollaan menossa, miten pitkäksi aikaa, paljonko meillä on rahaa, missä meinataan asua jne. Tiukille menee sen 90vrk:n suhteen, nimittäin meille tulee maassa vietettyjä vuorokausia täyteen 89. Ei tykätty sitten ottaa mitenkään varman päälle. Eli 5.1.2014 palataan takaisin Suomeen meidän perheen kanssa samalla lennolla. Emilian perhe saapuu siis meidän kanssa joulunviettoon 23.12. Uudelle vuodellekin on jo erinäisiä suunnitelmia, mietinnässä on esim. Disney-uv. Katotaan!

Jännittää!

Ihan parasta kun päästään kokemaan samalla myös nää Jenkkien ihanat juhlapyhät, Halloween ja Kiitospäivä. Meidän naapurustossa asuu paljon lapsia, joten Halloweenista tulee varmasti super! Päästään lasten kanssa trick or treat -kierrokselle ja ihailemaan miten hienoksi kaikki on koristelleet niiden pihat. Ainakin edellisinä vuosina on löytynyt niin hautakiviä, ääniefekteillä varustettuja avautuvia hautoja, isoja ilmatäytteisiä hämähäkkejä katoilla, hämähäkinseittejä pitkin pihoja jne. Ne on jotain niiiiin överiä! Huom. Överin siistiä. Pitää muistaa kuvata paljon. Ja toki meidän pitää myös pukeutua. Itse haluaisin olla idolini Hello Kitty, mut katotaan sitten mitä keksitään. Tarjontaa ainakin riittää.




Muutama kuva edellisvuosien Halloween-hifistelyistä.


Seuraavana hoidettavien asioiden listalla olis kansainvälisen ajokortin hankkiminen ja Eeliksen ESTA. Kansainvälinen ajokortti vaaditaan, koska osavaltiosta riippuen (ja ehkä vähän poliisisedästäkin) ne ei oikein hyväksy meidän eurooppalaista ajokorttia. Kansainväliseen ajokorttiin tarvitaan passikuva, hakemus Autoliiton sivuilta (klik) ja muutaman todistajan allekirjoitus. Sitten se vaan lähetetään Autoliittoon/toimitetaan lähimpään toimipisteeseen, maksetaan ja mennään kotiin odottamaan että se kolahtaa noin viikon kuluessa postilaatikosta. Helppoa! Ja hntaahan sille tulee se 36-46 euroa. 

Ärsyttää koska Photobucket kettuilee nyt jostakin minulle, eikä noi edellisten postausten kuvat näy. Asiaan on tulossa muutos. Tää iPadilla bloggaaminen ei ole vaan ihan helpoimmasta päästä. Koitan selviytyä. 

En ole vieläkään ilmoittanut kouluun mitään tästä, onkohan mun pakko? Jos en vaan ilmesty muutamalle kurssille joille olen ilmoittautunut niin eikös se ole sillä hyvä.....

Nyt ajattelin syödä vähän suklaata ja relata. Moikat! Palataan asiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti